محمدرضا طهماسبپور
محمدرضا طهماسبپور، ( 1345، اهواز) کارشناسی ارشد عکاسی از دانشگاه هنر تهران. پژوهشگر تاریخ عکاسی ایران، نویسنده و عکاس. او از سال 1375 با نوشتن مقالاتی در نشریات و روزنامهها و سپس انتشار کتابهای پژوهشی، مقالات و ایراد سخنرانی و تدریس در زمینۀ تاریخ عکاسی ایران فعال است.
کتابهای تألیفی این نویسنده تاکنون عبارتند از:
ناصرالدين، شاهِ عکاس (نشر تاریخ ایران،1380/1387/ 1392) / ايران از ديدگاه ژاک دو مورگان (با همکاری دکتر نادر نصیری مقدم)، (کاخ گلستان، سازمان میراث فرهنگی، 1380) / ایتالیاییها و عکاسی در ایران (نشر قو، 1385) / آقارضا عكاسباشی (با همکاری آرمان استپانیان)، (عكسخانۀ شهر، سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران، 1385) / از نُقره و نور/ (جُستارهایی در تاريخ عكاسي ايران)، (نشر تاريخ ايران، 1389) / عکاسی 1 و 2 (رشتههای هنر شاخه فنی و حرفهای (تأليف، تصحيح و بازنگري)1379 و 1388 / عکسیّه (جستارهای تاریخ عکاسی ایران)، (خانه فرهنگ و هنر مان، ۱۴۰۱).
وی تاکنون سخنرانیهای متعددی دربارۀ تاریخ عکاسی ایران، در داخل و خارج از کشور ارائه کرده و تجربه همکاری با ژورنال انجمن بینالمللی مطالعات قاجار(IQSA) منتشر شده در امريکا و هُلند (از سال 2001)، پُرتال اینترنتی «دنياي زنان قاجار» (Qajar Women World)، دانشگاه هاروارد آمریکا، با عنوان مشاور بخش عکس های تاریخی از سال 1389، دانشنامه بزرگ ايران تألیف مدخلهاي مربوط به عکاسي ايران (1384)، فرهنگستان هنر ایران (مدیر گروه علمی عکاسی همایش قاجار، 1388)، را برعهده داشته و از سال 1370 تاکنون، بیش از بیست نمایشگاه عکس در ایران و خارج از کشور برگزار کرده است.
طهماسب پور بیش از 50 مقالۀ پژوهشی دربارۀ تاریخ عکاسی ایران در نشریات و کتاب های مجموعه مقالات داخلی و خارجی به چاپ رسانده و افزون بر تدریس در دانشگاه، راهنمایی و مشاورۀ چندین پایان نامه دانشگاهی را در زمینۀ تاریخ عکاسی ایران به انجام رسانده است. تازهترین مقالات ارائه شده توسط ایشان در کنفرانسهای بینالمللی عبارتند از:
پیشگامان عکاسی استریوسکپی در دوران قاجار از سال 1864، (با همراهی خانم دکتر کارمن پرز گونزالس) سومین کنفرانس بین المللی رسانه های دیداری و شنیداری، دانشگاه لیسبون پرتغال، بهار 2018 / عکاسی در دوران قاجار (1925-1842)، درکنفرانس لنز بومی (سرآغاز عکاسی در خاور نزدیک ومیانه)، دانشگاه زوریخ سوییس سال 2016 / عکاسی و زندگی روزمره در دوران قاجار (1925-1860)، سخنراني در کنفرانس «زمینههای در حال تغییر تاریخ عکاسی: تاریخ نوظهور و کاربردهای جدید»، مرکزعکاسه(Akkasah)، دانشگاه امریکایی ابوظبی، امارات متحده عربی، اسفند ماه سال 2015.
وی همچنین مقالاتی را برای نخستین بار در ژورنال های بینالمللی تاریخ عکاسی همچون: Photoresearcher و History of Photography به چاپ رسانده است و در پنج دوره از کار گاههای آموزشی «حفاظت از عکس های خاورمیانه» که توسط بنیاد تصویرعرب، MEPPI-AIF، در کشورهای لبنان و مراکش برگزار شده است شرکت نموده و خود نیز کارگاههایی در همین زمینه در ایران برگزار کرده است.
برای اطلاعات بیشتر و خرید برخی از آثار محمدرضا طهماسبپور بر روی تصویر کتابها کلیک نمایید.