کتاب کاشی و کاشیکاران طهران در عصر قاجار که نتیجه ده سال پژوهش میدانی نویسنده بر روی نفیسترین کاشیهای باقیمانده از دوره قاجار است، به مطالعه و بررسی تحولات تصویری در کاشیهای ابنیه سلطنتی عصر قاجار در دارالخلافه تهران میپردازد. در این کتاب علاوه بر بررسی پیشینه ساخت کاشی و خشتهای لعابدار از دیرباز تا سده سیزدهم هجری، شیوههای ساخت و تولید، سبک نقاشی قاجاری و مهمترین کاشیکاران تهران در عهد ناصری تا انقلاب مشروطه ارائه شده است. در این اثر بیش از ۴۰۰ نمونه از انواع کاشیهای هفترنگ و زیرلعابی مختص کاخها و بناهای تهران با کیفیت عالی به چاپ رسیده است. از جمله بناهایی که کاشیهای آنها برای نخستین بار در این کتاب منتشر شده میتوان به کاشیهای کاخ سلطنتآباد، کاخ گلستان، عمارت مسعودیه، خانه مقدم، خانه قوام السلطنه، خانه فرمانفرمائیان و مسجد سپهسالار اشاره کرد. باوجود آنکه سبک کاشیکاری کاخها، مساجد و خانههای تهران در دوران فتحعلیشاه تحت تأثیر مستقیم مکتب کاشیکاری شیراز بود، سفالگران و کاشیسازان عهد ناصری (در سبک تهران) رونق تازهای به این هنر دادند و حجم بالای تولید کارگاهها، در کنار نوآوریهای تکنیکی در ساخت بدنه و تأثیر فناوریهای نو (چاپ و عکاسی) و شیوهٔ نقاشی زیرلعابی، مسبب زایش سبکی اختصاصی برای کاشی و کاشینگاران تهران گردید. پس از توسعهٔ تهران در سال۱۲۸۴ق و با افزایش مهاجرت استادکاران شیرازی و اصفهانی به دارالخلافهٔ تهران، برخی نقشمایهها و شیوههای تولید و رنگآمیزی کاشیهای پایتخت متحول و ساختوسازهای درون ارگ سلطنتی و کاخهای جدیدی که به دستور ناصرالدینشاه در خارج از تهران ساخته شد، فرصتی را فراهم آورد تا کاشیسازان نمونههای ممتازی از انواع کاشیهای هفترنگی و زیرلعابی و در مواردی، تکنیکهای فراموششدهای همچون زرینفام را احیا نمایند. در این مجموعه، نمونههایی از قدیمی ترین رسالات دورهٔ قاجار درباره نحوه ساخت کاشیهای هفترنگ نیز معرفی و مورد بررسی قرار گرفته است. از دیگر بخشهای جذاب کتاب کاشی و کاشیکاران طهران در عصر قاجار میتوان به نمونه کاشیهای عکسی و کارتپستالی اشاره کرد که در دورهٔ ناصری، کاشیکاران تصاویر را مستقیماً از نمونه عکسهای قاجاری اقتباس میکردهاند و در اینجا برای نخستین بار اصل عکسها و کارتپستالها در کنار کاشیها برای مقایسه تطبیقی در معرض عموم قرار گرفته است.
محصول قبلی
بازگشت به محصولات
تصویر زن در هنر قاجار
۴۰۰,۰۰۰ تومان قیمت اصلی ۴۰۰,۰۰۰ تومان بود.۳۶۰,۰۰۰ تومانقیمت فعلی ۳۶۰,۰۰۰ تومان است.
محصول بعدی
شمایلنگاری مذهبی در هنر قاجار
۷۵۰,۰۰۰ تومان قیمت اصلی ۷۵۰,۰۰۰ تومان بود.۶۷۵,۰۰۰ تومانقیمت فعلی ۶۷۵,۰۰۰ تومان است.
-10%
کاشی و کاشیکاران طهران در عصر قاجار
امتیازدهی 5.00 از 5 در 3 امتیازدهی مشتری
(3 بررسی مشتری) ۵۰۰,۰۰۰ تومان قیمت اصلی ۵۰۰,۰۰۰ تومان بود.۴۵۰,۰۰۰ تومانقیمت فعلی ۴۵۰,۰۰۰ تومان است.
نویسنده: کیانوش معتقدی
تعداد صفحات: ۲۷۲، گلاسه، تمامرنگی
سال چاپ: ۱۴۰۱
نوبت چاپ: اول
قطع: رقعی
جلد: شومیز
ناشر: دانیار
این اثر که نتیجه ده سال پژوهش میدانی نویسنده بر روی نفیسترین کاشیهای باقیمانده از دوره قاجار است، به مطالعه و بررسی تحولات تصویری در کاشیهای ابنیه سلطنتی قاجاری در دارالخلافه طهران میپردازد.
3 عدد در انبار
دسته: کتابفروشی, هنر
برچسب: قاجار, کاشی, کاشی و کاشیکاران طهران در عصر قاجار, کیانوش معتقدی, نشر دانیار, هنر ایرانی, هنر قاجار
همچنین ممکن است دوست داشته باشید…
پرترههای سلطنتی قاجار
امتیاز 5.00 از 5
نقاشیهای سلطنتی ایران در عصر قاجار
امتیاز 5.00 از 5
فرهنگ و زندگی در ایران عصر قاجار
امتیاز 5.00 از 5
کیانوش معتقدی –
درود و سپاس
S.B –
تصاویر این همه کاشی هفترنگ یکجا و طبقه بندی شده با این کیفیت بسیار چشم نواز و ارزشمند
بهناز فتاحی –
دو هفته ای هست که این کتاب باارزش به دستم رسیده، ابتدا شیفته نگاره ها و عکس کاشی ها شدم،پس از اون نگرش ژرف نگر و داده های کامل و فراگیری که نگارنده درباره
کاشی ها، تکنیک های بکار رفته و تاریخچه آنها گردآوری کرده به قدری گیرایی داشت که همه جا همراهم هست و بی گمان از آن کتاب هایی هست که میخواهید برای همیشه داشته باشید و آشنا سخن آنکه؛ همیشه زیر سرتان باشد و داشته باشیدش تا هر از گاهی چشمتان را بنوازد و حظی کنید.
سپاس از آقای معتقدی